Αποσπάσματα από ραδιοφωνική εκπομπή του Ezra Pound

[...] Ο εχθρός είναι το κεφάλαιο. Ο εχθρός σας είναι το κεφάλαιο, το διεθνές κεφάλαιο και ο δανεισμός. Ο εχθρός σας δεν είναι η Γερμανία, ο εχθρός σας είναι τα κεφαλαιοδάνεια. Και θα ήταν προτιμότερο για σας να μολυνθείτε από τύφο, δυσεντερία ή από τη νόσο του Bright από το να κυριευτείτε απ’ αυτή την τύφλωση που σας εμποδίζει απ’ το να καταλάβετε πως υπονομεύεστε και πως καταστρέφεστε.
Ο μεγάλος Εβραίος είναι τόσο συνδεδεμένος μ’ αυτό το κεφάλαιο που κανείς δεν είναι ικανός να διαταράξει αυτόν τον δεσμό. Θα ήταν καλύτερο για σας ν’ αποσυρθείτε στο Ντάρμπισαϊρ της Αγγλίας και να αψηφήσετε τη Νέα Ιερουσαλήμ, καλύτερο για σας να αποτραβηχτείτε στο Γκλούτσεστερ και να βρείτε ένα σημείο που να παραμένει ακόμα Αγγλικό από το να συνεχίζετε να μάχεστε κατά του Ιουδαϊσμού και να αγνοήσετε όλα τα υπόλοιπα.
 Και ο ισχυρός Εβραίος έχει καταστρέψει κάθε έθνος στο οποίο έχει εισχωρήσει. Ένα βαρύ φορτίο. Λοιπόν, ένας εξαιρετικά καλός κολυμβητής θα μπορούσε λογικά να ριχτεί στη θάλασσα με μια πέτρα δεμένη γύρω από το λαιμό του. Θα μπορούσε ίσως να την λύσει. Αν ήταν Σκοτσέζος θα θυμόταν το σουγιά του προτού ριχνόταν. Εσείς φαίνεται να μην θυμάστε τίποτα. Θα ήταν καλύτερο για σας να μολυνόσασταν από τύφο. Όπως η Ομοσπονδιακή Ένωση ή η «Εβραιο-ένωση».








Δεν είστε ούτε καν εμπλεκόμενοι στο εμπορικό σύστημα αλλά σε ένα πλαστό εμπορικό σύστημα που δεν είναι καν εμπορικό! Ήταν για κάποια εποχή που λεγόταν εμπόριο ή εμπορικό σύστημα και όριζε ότι η ευτυχία ενός έθνους αποτελούνταν από το ποσό των χρημάτων που διέθετε και στις μηχανορραφίες του στο να κλέψει, να απομυζήσει και να καρπωθεί όσο το δυνατό μεγαλύτερο ποσοστό χρημάτων μπορεί από άλλα έθνη.
 Η αθλιότητα σας είναι συνδεδεμένη με την Ιουδαία. Πίσω από οποιαδήποτε πληγή ή ντροπή της Αυτοκρατορία σας κρύβεται ένας Mond, ένας Sassoon ή ένας Goldsmid. Δεν έχετε αφήσει ίχνος της ράτσας σας στην κυβέρνηση σας. Ένας θεός ξέρει αν μπορεί να βρεθεί ακόμα διασκορπισμένη κάπου στην Αγγλία. Αλλά πρέπει να βρεθεί! Τα απομεινάρια αυτής της λευκής φυλής πρέπει να βρεθούν και να βρουν ένα τρόπο να ανασυγκροτηθούν, διαφορετικά ίσως μόνοι σας θα θαφτείτε στους τάφους σας.