Ο αγών μου

Όλα όσα έχουμε σήμερα μπροστά μας σαν σημάδια του ανθρώπινου πολιτισμού, καρποί της τέχνης, της επιστήμης και της τεχνικής, είναι, σχεδόν κυριολεκτικά, δημιουργήματα και καρποί της δραστηριότητας των Αρίων.
Αν εξάλειφαν απ' το πρόσωπο της Γης τον Άριο, ένα βαθύ σκοτάδι θα εξαπλωνόταν πάνω της για μερικούς αιώνες. Ο πολιτισμός που αυτός δημιούργησε θ' αντανακλούσε ακόμη, αλλά, τελικά ο κόσμος θα μεταβαλλόταν σε μια απέραντη έρημο.

Αδόλφος Χίτλερ - Ο Αγών μου



Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι γενικά ο ανώτατος σκοπός της ανθρώπινης υπάρξεως δεν είναι η διατήρηση ενός κράτους,ούτε πολύ περισσότερο μιας κυβέρνησης,αλλά η διατήρηση της φυλής.
Αδόλφος Χίτλερ,Ο Αγών μου
 
 
 
 
Όλοι οι μεγάλοι πολιτισμοί του παρελθόντος οδηγηθηκαν στην κατάπτωση, απλά και μόνο επειδή η πρωταρχική δημιουργική ράτσα πέθανε απο μια δηλητηρίαση του αιματός της. Η βαθύτερη αιτία της τέτοιας κατάπτωσης υπήρξε πάντα η παραγνώριση της βασικής αρχής που απ' αυτήν εξαρτάται κάθε πολιτισμός κι οι άνθρωποι που τον απαρτίζουν. Για να διατηρήσουμε ένα ορισμένο πολιτισμό πρέπει να προφυλάξουμε τον άνθρωπο που τον δημιούργησε. Αλλά αυτή η προφύλαξη είναι συνδεδεμένη με τον σκληρό νόμο της αναγκαιότητας και την δίκαιη νίκη του καλύτερου και του πιο δυνατού...
Όποιος λοιπόν θέλει να ζήσει ας πολεμήσει! Αυτός που αρνείται να αγωνιστεί σ΄ αυτόν τον κόσμο όπου νόμος του είναι η αδιάκοπη πάλη, δεν αξίζει να ζήσει.
Αυτό μπορεί να φαίνεται σκληρό, αλλά είναι αλήθεια! Μολάταύτα πολύ πιο σκληρή είναι η τύχη του ανθρώπου που πιστεύει πως μπορεί να νικήσει τη φύση ενώ στην πραγματικότητα αυτή τον υποτάσσει. Εξαθλίωση, δυστυχία και αρρώστια, να η απάντηση της φύσης.
Ο άνθρωπος που ξεχνά ή κατηγορεί τους νόμους της ράτσας του στρερείται στην πραγματικότητα, απ' την ευτυχία να γνωρίσει την επιτυχία του. Εμποδίζει την νικηφόρα πορεία της ανώτερης ράτσας και εξαιτίας της εξίσου όμοια και την πρόοδο της ανθρωπότητας...

Αδόλφος Χίτλερ - Ο Αγών μου



Όλα αυτά που σήμερα θαυμάζουμε πάνω σε τούτη τη γη - επιστήμη και τέχνη, τεχνική και ανακαλύψεις - είναι ο καρπός της δημιουργικής ενεργητικότητας πολύ λίγων λαών και ίσως πρωταρχικά μιας μόνο ράτσας. Απ' αυτούς λοιπόν εξαρτάται η διατήρηση του πολιτισμού. Αν αυτοί οι λαοί υποκύψουν, ολ' αυτά που απαρτίζουν και συμπληρώνουν την ομορφιά τούτου του κόσμου θα κατεβούν μαζί τους στον τάφο.Αυτό το ίδιο πράγμα που οδηγεί τον ένα να πεθάνει απο την πείνα, εξωθεί τον άλλο σε μια σκληρή δουλειά...

Αδόλφος Χίτλερ - Ο Αγών μου