Leni Riefenstahl - το μεγάλο ταλέντο -

Η Λένι Ρίφενσταλ γεννήθηκε στο Βερολίνο το 1902. Ήταν από ευκατάστατη οικογένεια αλλά η αυστηρότητα του πατέρα της δεν της επέτρεπε να κάνει ότι θέλει. Η μητέρα της όταν ήταν νέα ήθελε να γίνει ηθοποιός αλλά την κέρδισε η οικογένεια. Παρέμεινε όμως ένα μεγάλο της όνειρο και επειδή δεν εκπληρώθηκε ποτέ "πέρασε" στην κόρη της την αγάπη για το κόσμο του θεάματος, ξέροντας ότι ήταν ικανή για να τα καταφέρει. Συγκεκριμένα ήθελε να ασχοληθεί με τον χορό και παρά τις αντιρρήσεις του πατέρα της γράφτηκε κρυφά στην σχολή χορού "Grimm-Reiter". Ήταν πάρα πολύ καλή σε αυτό που έκανε, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει περιοδείες στην Γερμανία αλλά και σε όλη την Ευρώπη. Το όνειρό της δεν κράτησε πολύ λόγω ενός σοβαρού τραυματισμού στο γόνατό της που την ανάγκασε να σταματήσει την καριέρα της ως χορεύτρια. 

 Στην συνέχεια γνώρισε τον σκηνοθέτη 'Αρνολντ Φάνκ ο οποίος διέκρινε το ταλέντο της και την έκανε πρωταγωνίστρια στην ταινία "Το μαγικό βουνό". Ακολούθησαν κι άλλες ταινίες αλλά εκτός από την υποκριτική την τράβηξε και η σκηνοθεσία. Η πρώτη ταινία που σκηνοθέτησε ήταν το "μπλέ φώς" όπου και κέρδισε ασημένιο βραβείο στο Φεστιβάλ της Βενετίας. Από το Χόλυγουντ τότε της έγινε πρόταση να εργαστεί εκεί όμως εκείνη αρνήθηκε να φύγει από την Γερμανία.
 Το 1932 η Λένι Ρίφενσταλ παρακολούθησε με προσοχή μια ομιλία του Αδόλφου Χίτλερ και ενυπωσιάστηκε πάρα πολύ από την προσωπικότητα και τον λόγο του. Στα γυρίσματα της επόμενης ταινίας της "SOS παγόβουνο" η Λένι δεν μπορούσε να κρύψει αυτό που την είχε τραβήξει, στα διαλείμματα των γυρισμάτων διάβαζε με μεγάλη αφοσίωση το Mein Kampf.
 Ο Αδόλφος Χίτλερ όλο αυτόν τον καιρό έμαθε για τις ικανότητες της Ρίφενσταλ, παρακολούθησε την πορεία της, εντυπωσιάστηκε και έτσι της ζήτησε να κινηματογραφήσει το 6ο Συνέδριο του Κόμματος (Νυρεμβέργη-1934). "Ο θρίαμβος της θέλησης" απέσπασε βραβεία, αναγνωρίστηκε σε πολλές χώρες και  χαρακτηρίστηκε σαν μια υπέροχη ταινία-ντοκυμαντέρ. Η επόμενη ταινία που της ζητήθηκε αφορούσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου. Αποδέχτηκε την πρόσκληση του Χίτλερ για να αποτυπώσει κινηματογραφικά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου και να διαδώσει συστηματικά τις ιδέες του εθνικοσοσιαλισμού του Τρίτου Ράιχ. Άλλη μια ταινία της που τιμήθηκε με χρυσό μετάλλιο και βραβεία. Επινόησε και χρησιμοποίησε το γνωστό slow motion, ενώ  αίσθηση μεγάλη έκαναν τα πανοραμικά της πλάνα αλλά και οι υποβρύχιες λήψεις.
 Μετά την Νύχτα των Κρυστάλλων και ενώ η Ρίφενσταλ βρισκόταν στις ΗΠΑ δήλωσε πως ο Χίτλερ δεν ήταν υπεύθυνος για τα γεγονότα. Η δήλωση αυτή προκάλεσε κύμα αντιδράσεων και διαμαρτυριών, και η Λένι Ρίφενσταλ δεν ήταν πια ευσπρόδεκτη εκεί. Το 1939 στην Βαρσοβία κινηματογράφησε την παρέλαση των νικηφόρων ναζιστικών στρατευμάτων.
 Η τελευταία της συνάντηση με τον Αδόλφο Χίτλερ ήταν το 1944 όταν συναντήθηκαν στην Αυστρία για να του συστήσει τον μελλοντικό της σύζυγο Peter Jacob.Το 1945, μετά το τέλος του πολέμου η Ρίφενσταλ κρατήθηκε στην φυλακή ως ύποπτη για φιλοναζιστικές δραστηριότητες, όμως δεν καταδικάστηκε για τίποτα και έτσι το 1948 αφέθηκε ελεύθερη.
Το 2000 και σε ηλικία 97 ετών, πηγαίνοντας επίσκεψη στο Σουδάν (το οποίο ήταν σε εμπόλεμη κατάσταση) το ελικόπτερό της συνετρίβη. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με δύο σπασμένα πλευρά και με διάτριση του πνεύμονα, μετά την ανάρρωση της δήλωσε πως θα ήθελε το ατύχημα να είχε αποτυπωθεί σε φίλμ

Η Λένι Ρίφενσταλ ουδέποτε απέβαλε τον αντισημιτισμό της. Πέθανε στις 8 Σεπτεμβρίου του 2003 σε ηλικία 101 ετών.


 Faith and Race