«Περισσότερη ηθική, λιγότερη ηθικολογία!» του Dr. Joseph Göbbels

Πιστεύουν ότι η Γερμανίδα γυναίκα δεν πρέπει να βγαίνει έξω μόνη, δεν πρέπει να κάθεται μόνη σε ένα εστιατόριο, δεν πρέπει να βγαίνει έξω με ένα αγόρι ή ακόμη και με έναν άνδρα των S.A. χωρίς το συνοδό της για μια εκδρομή το απόγευμα της Κυριακής, δεν πρέπει να καπνίζει, δεν πρέπει να πίνει, δεν πρέπει να φτιάχνεται και να βάφεται όμορφα, εν ολίγοις, πρέπει να κάνει τα πάντα για να κρατήσει το σατανικό ανδρικό ενδιαφέρον μακριά της. Δηλαδή, τουλάχιστον, έτσι πιστεύουν αυτά τα ηθικά ανθρωπάκια ότι η Γερμανίδα γυναίκα πρέπει να συμπεριφέρεται. Και ουαί στο καημένο γυναικείο πλάσμα που θα έχει την δυστυχία να παραβεί έναν από αυτούς τους νόμους. Φυσικά, καμιά Γερμανίδα γυναίκα δεν θα κόψει κοντά τα μαλλιά της, μιας και μόνο Εβραιοπούλες και άλλα ποταπά πλάσματα τα κάνουν αυτά.

Έχουν καμιά ιδέα αυτοί οι ηθικοί τρομπετίστες πως συκοφαντούν και διαφθείρουν εκατομμύρια Γερμανίδων γυναικών με το κήρυγμά τους, γυναίκες οι οποίες θαρραλέα και τίμια πράττουν το καθήκον τους στη ζωή και στην εργασία τους, οι οποίες είναι καλές σύντροφοι στους συζύγους τους και αρνήτριες μητέρες για τα παιδιά τους;

Δεν συνειδητοποιούν ότι ντροπιάζουν τον Εθνικοσοσιαλισμό σε ολόκληρο τον κόσμο, ότι είναι τριάντα χρόνια πίσω, ή ότι κάποιος πρέπει να τους αναγκάσει να δουλέψουν διότι έχουν αρχίσει να γίνονται ενοχλητικοί; Υπάρχουν καλές και κακές γυναίκες, υπάρχουν ευπρεπείς και λιγότερο ευπρεπείς γυναίκες, κάποιες με κοντά μαλλιά, κάποιες με μακριά. Το αν πουδράρουν τις μύτες τους, ή όχι, δεν είναι ένδειξη της εσωτερικής τους αξίας, κι αν καπνίζουν τσιγάρα περιστασιακά στο σπίτι τους ή δημοσίως, δεν χρειάζεται να νοιώθουν απορριπτέες ή πεταμένες.
Σε κάθε περίπτωση, αυτοί οι ηθικολόγοι δεν πρέπει να ασκούν κριτική στις γυναίκες, είτε είναι εχθροί ή ακόμη κι αν όπως όλοι οι πραγματικοί άνδρες επιθυμούν την ευτυχία των γυναικών, την ηρεμία και την οικογενειακή γαλήνη, αν κι η στενοκέφαλη “ανωτερότητά” τους θα εμπόδιζε τις γυναίκες από αυτά..