Εθνικοσοσιαλισμός - Η αέναη αρχέγονη Κοσμοθεωρία -

Οι φιλοσοσοφικές βάσεις του Εθνικοσοσιαλισμού - Otto Dietrich

[...] Αν όμως μας ενδιαφέρει  να κάνουμε τον Εθνικοσοσιαλισμό κατανοητό και σε άλλα Έθνη, τα οποία ζούν σε άλλον κόσμο αισθημάτων και σκέψεων, πρέπει να διοχετεύσουμε προς αυτά το πνευματικό μας αυτό δημιούργημα σε μορφή τέτοια που να μπορούν να την κατανοήσουν. Οφείλουμε να εκφράσουμε τις ιδέες και τους πνευματικούς νόμους της ζωής κατά τον Εθνικοσοσιαλισμό σε γλώσσα τέτοια που αν επιτρέπει την σύδεση του Νέου με το Παλιό, του Εσωτερικού Κόσμου με το Περιβάλλον.

Ο Alfred Rosenberg είχε πεί : "Τώρα που η Εθνικοσοσιαλιστική κίνηση κατέκτησε την εξουσία,πρέπει να σκεφθεί τον πνευματικό καθορισμό της κοσμοθεωρίας της τώρα περισσότερο απο ποτέ, ώστε να εξασφαλισθεί η ενότητα σκέψεως και δράσεως όχι μόνο για σήμερα ,αλλά για όλες τις γενιές που θά έρθουν"


Περί Εθνικοσοσιαλισμού 

Adolf Hitler : "
Το εθνικοσοσιαλιστικό κίνημα θα έχει να επιτελέσει μια από τις πιο σημαντικές του προσπάθειες:Πρέπει να ανοίξει τα μάτια του λαού μας σχετικά με το τι είναι τα ξένα έθνη και να μην σταματήσει να του θυμίζει ποιος είναι ο θανάσιμος σημερινός εχθρός του. Αντί να ενισχύουμε το μίσος που χωρίζει τους Άριους λαούς-που ακόμη και τα πάντα αν είναι ενάντια,τους ενώνει το ίδιο αίμα κι οι μεγάλες γραμμές που χάραξε ο πολιτισμός- θα πρέπει να στρέψουμε την οργή του λαού στον αδυσώπητο εχθρό της ανθρωπότητος και να του δείξουμε πως αυτός είναι ο αληθινός δράστης όλων των κακών που μας δέρνουν. Αλλά θα πρέπει ακόμη να επαγρυπνούμε ώστε μόλις ο λαός αντιληφθεί τον εχθρό του,να οδηγήσουμε τον αγώνα εναντίον του,ώστε να λάμψει σαν προφητικό άστρο των νέων καιρών το κίνημα μας ,και να δείξει στους άλλους λαούς τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν αν θέλουν μια μέρα να χαιρετήσουν μια ανθρωπότητα όπου θα βασιλεύει η Άρια φυλή. Για όλα αυτά,ας μας καθοδηγεί η λογική και η πίστη στην δύναμη! Ας υπαγορεύει τις πράξεις μας το ιερό καθήκον,κι ας μας δίνει υπομονή και καρτερία ! Ας γίνει η πίστη μας προστάτης και ηγέτης του υπέρτατου αγώνος μας !
 Magda Goebbels : "...ζωή χωρίς Εθνικοσοσιαλισμό δεν είναι νοητή"

Savitri Devi : "Περιμένουμε για τον μεταγενέστερο θρίαμβο της Αλήθειας που διώκεται σήμερα: για τον Θρίαμβο κάτω από οποιοδήποτε όνομα, της μοναδικής Πίστεως στην Αρμονία με τους αιώνιους Νόμους της Υπάρξεως, της μοναδικής σύγχρονης Ιδέας, η οποία δεν είναι τίποτε άλλο, παρά η έκφραση αρχών τόσο παλαιών, όσο ο Ήλιος!"

                                                       Faith and Race