Γκαίμπελς - κανείς δεν έχει εμπιστοσύνη στον Στράσσερ !

Έχει παρατηρηθεί ότι το τελευταίο διάστημα προωθείται ο Γκρέγκορ Στράσσερ  ως μία από τις φυσιογνωμίες του Εθνικοσοσιαλισμού την οποία θα έπρεπε να εκτιμάμε. Εμείς ως πιστοί οπαδοί του Αδόλφου Χίτλερ και υπέρμαχοι του αγώνος του Εθνικοσοσιαλισμού για την Νίκη των Αρίων και την επιστροφή σε μια ενωμένη πραγματικά Ευρώπη, την Ευρώπη των Εθνών, για την οποία τόσοι άνδρες θυσιάστηκαν στα πεδία των μαχών της ευρωπαϊκής γης και της Ρωσίας ,και μάλιστα όχι μόνο Γερμανοί αλλά και εθελοντές από όλη σχεδόν την Ήπειρο μας ,μπορούμε μόνο να γελάμε και φυσικά να αντιλαμβανόμαστε για ποιον λόγο εμφανίστηκε αυτή η ''στρασσερολαγνεία'' .  Η απάντηση από τους αληθινούς εθνικοσοσιαλιστές προς τους στρασσερολάγνους  θα δοθεί μέσα από το ημερολόγιο του Γιόζεφ Γκαίμπελς ''Από το Κάιζερχοφ εις την Καγκελαρίαν'' όπου ο μετέπειτα Υπουργός Προπαγάνδας καταγράφει τις κινήσεις του Στράσσερ μέσα στο NSDAP .  Καλή ανάγνωση  σε όλους τους στρασσερολάγνους :
6 Ιανουαρίου 1932
Υπάρχει ένας άνδρας εις το κόμμα στον οποίον κανείς δεν έχει εμπιστοσύνη.Υφίσταται ο κίνδυνος,σε μια ώρα αποφάσεων ,να ξεφύγει και να μας προξενήσει αμέτρητη βλάβη,που ίσως να μην μπορούμε να διορθώσουμε.Δεν είναι γερός και για αυτό δεν μπορεί να είναι σε κανέναν σωστός φίλος.Αυτός ο άνδρας λέγεται Γκρέγκορ Στράσσερ.
 19 Μαρτίου 1932
 Ο Στράσσερ ομιλεί. όμως από τα λόγια του δεν ξεπηδά ούτε φωτιά ούτε ενθουσιασμός.
10 Μαΐου 1932
Η βουλή εξακολουθεί. Ο Στράσσερ ομιλεί. Κάπως σχοινοτενής και χωρίς ιδιαίτερον χρώμα.Είναι παράξενο,πόση λίγη αντίσταση βρίσκει σε ολόκληρη την βουλή.Είναι από όλους ο πιο αγαπητός στους εχθρούς μας.Αυτό ομιλεί εναντίον του.
19 Μαΐου 1932
Από την πλευρά του Στράσσερ εκτοξεύεται καταστρεπτικό πυρ. Όμως βάζουμε τορπίλες εναντίον. Δεν είναι πια εύκολο κανένας να πάρει την αρχή. Ακού από συμπτώσεις από πλαγίους δρόμους  ότι ο Στράσσερ προτίθεται να μιλήσει με τον Μπρύνιγκ. Αυτό του ταιριάζει. Μας γίνεται δυνατόν να εμποδίσουμε αυτή την δυνατότητα. [...] Ο Φύρερ έφτασε στο Βερολίνο. Θα του αναγγείλω διάφορα σπουδαία. Προπάντων στην υπόθεση Στράσσερ. Ο Φύρερ έχει προπολλού καταλάβει όλη την υπόθεση Περιμένει την κατάλληλη στιγμή να ενεργήσει. [..] Στο φύλλο του κόμματος Αμβούργου γίνεται μια όψιμος επίθεση κατά του Σλάιχερ. Αυτό μυρίζει Στράσσερ, δηλ. Σύνδεσμος των εμπορικών υπαλλήλων δηλ. Εργατικοί Σύνδεσμοι, δηλ. Μπρύνιγκ . Ο υπεύθυνος συντάκτης αποβάλλεται αμέσως από το Κόμμα.  [..] Η πλευρά του Στράσσερ κάνει πλάγιες συνδέσεις μέσα στα κόμματα και στους συνδέσμους. Πρέπει να προσέχουμε πολύ για να μην βλαβεί το κίνημα.
4 Ιουνίου 1932
Το βράδυ συναντώμεθα όλοι στο Χάιλλιγενταμ όπου έρχεται κι ο Στράσσερ. Κανείς δεν του έχει εμπιστοσύνη.
27 Ιουνίου 1932
Ο Στράσσερ ηθέλησε πολύ έξυπνα να παίζει το κόμμα στα δάχτυλα. Νομίζει ότι μπορεί με οργανωτικές μεταβολές να φέρει την μηχανή σε νέα κατεύθυνση. Αυτό όμως είναι πάρα πολύ έξυπνα καμωμένο για να μπορέσει να πετύχει. Κάθε προσπάθεια διαιρέσεως του κόμματοςή μεταβολής της διασκευής της θα σκοντάψει στην πίστη όλων των συντρόφων του Κόμματος προς τον Φύρερ. Μόλα ταύτα είναι καθήκον μας να προσέχουμε. Εν πάσει περιπτώσει ο Φύρερ μπορεί να έχει εμπιστοσύνη σε όλους εμάς. Ο Στράσσερ μιλά το απόγευμα προς τους αρχηγούς της περιοχής ως άκακος αστός. Αφήνει όπως πάντα κάποια κουραστική και απελπίζουσα διάθεση.
31 Αυγούστου 1932
Για πρώτη φορά ο Φύρερ μιλά επίσης ανοιχτά για τις ραδιουργίες της κλίκας του Στράσσερ στο κόμμα.Κι εδώ έχει τα μάτια του ανοιχτά.Κι όταν δεν μιλά δεν είναι πως δεν βλέπει. Μόνον περιμένει.
2 Σεπτεμβρίου 1932 
Στου Φύρερ κάναμε μεγάλο συμβούλιο του κόμματος. Ο Γκέρινγκ ,ο Φρικ, ο Στράσσερ, ο Κούμπε,Κέρλ και εγώ. Συζητήσαμε για τα εσωτερικά ζητήματα του κόμματος και για τα μέτρα που πρέπει τώρα να λάβουμε. Από την πλευρά του Στράσσερ εγείρονται όπως πάντα αντιλογίες εναντίον της γνώμης του Φύρερ. Φαίνεται πως χαλιούνται τα σχέδια διά της γραμμής της γενικής του κόμματος. Ο Φύρερ το ξέρει κι αυτό. Μιλάμε κατόπιν περί τούτου.  Όλα τα εννοήσαμε αμέσως. [...] Η αντίθεσις εναντίον του Φύρερ τροφοδοτείται αποκλειστικά από τον Στράσσερ. Τα επιχειρήματα που φέρονται είναι παρμένα από τον ορίζονται ενός αρχηγού συντεχνιών. Οι ιδέες του είναι χωρίς ύψος. Για αυτό δεν έχουν καμιά επίδραση πάνω στον Φύρερ, ο οποίος είναι απολύτως καλλιτεχνικά διαισθανόμενος άνθρωπος. ¨οποιος έχει την ευτυχία να είναι συχνά μαζί με τον Φύρερ τον αγαπά από μέρα σε μέρα περισσότερο, όχι μόνον γιατί για όλα τα ζητήματα αποφασίζει πάντα σωστά,παρά έχει και προσωπικά μια τόσο μεγάλη καλοσύνη και μια από καρδιάς συντροφικότητα που αιχμαλωτίζει κάθε άνθρωπο που εισέρχεται στον κύκλο του. Όταν ο Στράσσερ θέλει να στεφανώσει την ενοχλητική του εργασία στο κόμμα κάποτε με την πτώση του,τότε θα δει την πιο τρομερή πτώση που κάποτε συνέβη.
3 Σεπτεμβρίου 1932 
Μίλησα επί μακρόν με τον Φύρερ. Υποψιάζεται πολύ τον Στράσσερ. Θέλει να του αφαιρέσει ένεκα τούτου την δύναμη επί του κόμματος από τα χέρια. Αυτό είναι καλό. Γιατί στο Κόμμα μόνο κείται η δύναμη και το μέγεθος της Ιδέας!
7 Οκτωβρίου 1932
Μόνο με κάποια δυσαρέσκεια παρακολουθεί (ο Φύρερ) τις αιώνιες ραδιουργίες στην μικρή κλίκα του Στράσσερ που υποσκάπτουν το κόμμα.
22 Οκτωβρίου 1932
Ο γερμανοεθνικός τύπος λυσσά για την ήττα του κόμματος του στον ''Νέο Κόσμο''. Προσπαθεί να με παρουσιάσει σαν τον ηττηθέντα αλλά είναι πλέον πολύ αργά. Ακριβώς σε αυτήν την κατάσταση βγάζει ο Στράσσερ στο Σπορτ- Παλάστ έναν λόγο στον οποίο με φανερό τρόπο τίθεται με το μέρος με των γερμανοεθνικών. Επικρατεί ένεκα τούτου στο κόμμα μια μεγάλη αγανάκτηση.
24 Οκτωβρίου 1932
Και ο ίδιος ο Φύρερ είναι αγανακτισμένος για την στάση του Στράσσερ.
8 Νοεμβρίου 1932
Όταν είμαι μόνος με τον Φύρερ εξωτερικεύει όλη την αγανάκτηση του εναντίον του Στράσσερ και της αιωνίας παρεμποδιστικής του εργασίας. Ένα μέγα μέρος της ήττας μας πρέπει να το αποδώσουμε στις προσπάθειες της κλίκας του. Πιστεύω πως αυτή μας η ήττα δεν πρέπει να τον δυσαρέστησε καθόλου. Με αυτό κρατησε δίκιο κατά τα φαινόμενα και μπορεί να παρουσιασθεί πάλι προς το Κόμμα και να μας επιρρίψει την ριζοσπαστική μας κατεύθυνση. Εκτός τούτου φυσικά μπορεί και αν γίνει ανάγκη να παρουσιασθεί και ο ίδιος ως ριζοσπαστικός. Ποικιλία από διάφορες υπάρξεις. Χαμαιλέων του Εθνικοσοσιαλισμού.
9 Νοεμβρίου 1932
Η διάθεση εναντίον του Στράσσερ σε ολόκληρη την αρχηγία του κόμματος είναι επιθετική και αποκρουστική. Κανείς πια δεν προς αυτόν εμπιστοσύνη. Όλοι είναι πεπεισμένοι ότι κατά την αποφασιστική στιγμή θα τραβήξει δικό του ιδιαίτερο δρόμο. Πρέπει λοιπόν να προσέχουμε ,για να μην δούμε κάποια εκπληκτικά γεγονότα.
12 Νομεβρίου 1932
Ο Χίτλερ πρέπει να γίνει αρχικαγκελάριος! Χωρίς αυτό δεν γίνεται τίποτα.  Θα γίνει όταν δεν υποχωρήσουμε. Μόνον προσοχή να μην κάνει προδοσίες ο Στράσσερ !
15 Νοεμβρίου 1932
Από όλα τα μέρη του κόσμου μου λένε να προσέχω τον Στράσσερ. Μερικοί ισχυρίζονται ότι έχει ήδη συνάφεια με την Κυβέρνηση. Θα ήταν πραγματικά μεγάλος κίνδυνος.
18 Νοεμβρίου 1932 
Ο Φύρερ είναι θυμωμένος. Η μόνη του υποψία είναι εναντίον του Στράσσερ. Πρέπει να τον προσέχουμε.
Περισσότερα εδώ