Οι τράπεζες δανείζουν δημιουργώντας πιστώσεις. Δημιουργούν το δικαίωμα πληρωμής απο το τίποτα

Ελάχιστοι Αμερικανοί συνειδητοποιούν γιατί η Συντακτική Συνέλευση συμπεριέλαβε στο πρώτο άρθρο του Συντάγματος των Η.Π.Α την ακόλουθη φράση : " Το Κονγκρέσο θα έχει την εξουσία να εκδίδει νόμισμα και να καθορίζει την αξία του". Αυτό το έπραξαν όπως θα αποδείξουμε με την ελπίδα πως θα αποτρέψουν "την λατρεία του χρήματος" να καταστρέψει την δημοκρατία που οι ίδιοι ίδρυσαν.

ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
Οι οικονομολόγοι χρησιμοποιούν τον όρο "δημιουργία" όταν μιλούν για την διαδικασία με την οποία το χρήμα βγαίνει στην κυκλοφορία. Ο όρος "δημιουργία" σημαίνει την εμφάνιση στο φώς, αυτού που πρίν δεν υπήρχε. Οι ξυλοκόποι φτιάχνουν ξυλοσανίδες απο τα δένδρα. Οι εργάτες κτίζουν αυτές τις ξυλοσανίδες και τα εργοστάσια κατασκευάζουν αυτοκίνητα απο μέταλλο, γυαλί και άλλες πρώτες ύλες,. Σε καμμιά απο όλες αυτές τις διαδικασίες δεν υπάρχει η έννοια της "δημιουργίας", διότι απλά αλλάζει η μορφή των πρώτων υλών, οι οποίες μετατρέπονται σε μια πιο χρήσιμη και επομένως μεγαλύτερης αξίας μορφής. 

Αυτό όμως δεν συμβαίνει και με το χρήμα. Εδώ, και μόνον εδώ, ο άνθρωπος "δημιουργεί" πραγματικά κάτι απο το τίποτε. Ένα κομμάτι χαρτί, ευτελούς αξίας, τυπώνεται με τρόπο ώστε να αξίζει όσο και μια ξυλοσανίδα. Με διάφορες απεικονίσεις τυπωμένες στο χαρτί,, μπορεί να αγοράσει ένα σπίτι. Η αξία του έχει "δημιουργηθεί" με την πρωτόλεια έννοια του όρου.

[...] Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων πωλούν τα αυτοκίνητα τους με 1%-2% κέρδος επί του κόστους βιομηχανοποιήσεως, ένα όφελος που θεωρείται πάρα πολύ καλό στις επιχειρήσεις. Οι "κατασκευαστές" του χρήματος όμως δεν έχουν περιορισμό στα κέρδη, αφού με ελάχιστες δεκάρες μπορούν να τυπώσουν ένα τραπεζογραμμάτιο του ενός ή των δέκα χιλιάδων δολλαρίων.



Μία επαρκής ποσότητα χρήματος σε κυκλοφορία είναι απαραίτητη σε μια σύγχρονη κοινωνία. Μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα, χωρίς όμως χρήματα, η παραγωγή της βιομηχανίας θα σταματήσει,, οι αγροτικές μονάδες θα παράγουν μόνο για την αυτοσυντήρησή τους, η υπερεπάρκεια τροφίμων θα εξαφανιστεί, οι επιχειρήσεις που απαιτούν την εργασία περισσότερων εργατών απο έναν ή το πολύ απο τα μέλη μια οικογένειας, θα ακινητοποιηθούν, η διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων αγαθών θα σταματήσει με αποτέλεσμα οι πεινασμένοι πολίτες να αναγκαστούν να λεηλατούν και να σκοτώνουν για να επιβιώσουν, οι κυβερνήσεις θα καταρρεύσουν και το μόνο που θα υπάρχει θα είναι ορισμένες οικογένειες ή κάποιες φυλές.

Απο το βιβλίo : ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ΧΡΕΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ - ΣΕΛΝΤΟΝ ΕΜΡΑΪ



                                           Faith and Race