Aυτοί χρωστούν και όχι εμείς !

Τόσα χρόνια ακούγαμε απο Πασόκ και Ν.Δ ότι πολεμούν για το καλό μας. Έπειτα ήρθε και ο Τσίπρας για να μας πεί οτι θα φέρει την ελπίδα, ενώ στην πραγματικοτητα ήρθε για να σβήσει κάθε ελπίδα που είχε απομείνει στον Ελληνικό λαό. Δεν έχει πλέον κανένα νόημα να φωνάζει ο κόσμος οτι τους είπαν ψέμματα ή οτι εξαπατήθηκαν. Κανείς δεν είπε ψέμματα γιατί απλώς όλο αυτό που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, είναι ενα καλοστημένο σχέδιο επίσης πολλά χρόνια έτοιμο. Όλοι αυτοί που μας κυβερνούν τα τελευταία έτη, αυτοί που ασκούν μνημονιακή πολιτική, εκτός του οτι είναι κάποιοι ακριβοπληρωμένοι δημόσιοι υπάλληλοι με λίγα προνόμια παραπάνω (να ασκούν εξουσία και να απολαμβάνουν τιμές) είναι και εγκληματίες. Με το να βλέπουμε την Χρυσή Αυγή να στηρίζει Σύριζα και μετά στην Βουλή να "σκίζει" και να πετάει χαρτιά στον αέρα, μας κάνει να τους θεωρούμε γελοίους. Η στάση του Βαρουφάκη να ασκεί πολιτική μέσα απο πισίνα μας εξαγριώνει.Ολους αυτούς τους δημοσίους υπαλλήλους λοιπόν, που τους ονομάζουν πρωθυπουργούς, βουλευτές και υπουργούς, ο Ελληνικός λαός πρέπει να τους απολύσει.Το σχέδιο είναι δικό τους, όχι δικό μας. Εκείνοι δανείστηκαν-αυτοί χρωστούν και όχι εμείς.

 Το απόσπασμα που θα διαβάσετε,είναι ένα μέρος της ομιλίας του Τσίπρα στην Βουλή, που αφορούσε τι άλλο; μνημόνιο. Ολα αυτά που κατηγορούσε τότε ήρθε και τα υλοποίησε ο ίδιος. Όλα αυτά και ακόμη χειρότερα, τα ψήφισαν εχθές το βράδυ.

"Το μνημόνιο είχε και έχει σαν στόχο, την φτωχοποίηση των Ελλήνων και την εκποίηση της δημόσιας  περιουσίας. Και αν η κυβέρνηση Παπανδρέου υλοποίησε το πρώτο μέρος, το πρώτο στάδιο του προμελετημένου εγκλήματος, τώρα η δική σας κυβέρνηση υλοποιεί το δεύτερο και χειρότερο επώδυνο στάδιο, αυτού του προμελετημένου εγκλήματος. Η έγκριση του νέου πακέτου των μέτρων και της νέας δανειακής σύμβασης, όχι μόνο δεν θα μας σώσει απο αυτό που ονομάζεται άτακτη χρεοκοπία, αλλά θα μας την φέρει ακόμα πιο κοντά ,και με δυσμενέστερους όρους για τον Ελληνικό λαό. Με δυό λόγια θα οργανώσει την χρεοκοπία αφού πρωτίστως  εξασφαλίσει τους πιστωτές μας. Αν αποδεχτούμε αυτό το πακέτο η χώραθα βρεθεί ακόμα πιο αποδυναμωμένη οικονομικά, κοινωνικά αλλά και νομικά απέναντι στο ενδεχόμενο της πτώχευσης, διότι θα έχετε χωρίσει το σύνολο του χρέους στο αγγλικό δίκαιο και θα έχετε δώσει την δυνατότητα, να δικάζουν την χώρα μας τα δικαστήρια του Λουξεμβούργου, γιατί θα έχετε χωρίσει το δικαίωμα ασυλίας έναντι εθνικής κυριαρχίας, και κυρίως γιατί θα έχετε φορτώσει τον Ελληνικό λαό με ακόμα περισσότερα δισεκατομμύρια δυσβάσταχτου χρέους, και θα έχετε δώσει ταυτόχρονα πολύτιμο χρόνο στους εταίρους μας, να μας ξεφορτωθούν με το μικρότερο δυνατό κόστος."

                        Η "αποστολή" εξετελέσθη...γιατί να μην αισθάνεται νικητής ;

                                                          Faith and Race