Η Πίστη και η δύναμη

Ο Εθνικοσοσιαλισμός, η Πίστη στην Φυλή, αυτή η πίστη που ανοίγει τα νοερά φτερά του ανθρώπου, είναι ότι πιό ανώτερο. Είναι τιμή το να αποκαλούμαστε Εθνικοσοσιαλιστές, είναι πίστη ότι κατέχουμε την οδό προς ένα αύριο σε έναν κόσμο που τόσο προσεκτικά ετοιμάστηκε από τον Αδόλφο Χίτλερ και τους στενούς του συνεργάτες, και που σήμερα έχει σχεδόν καταστραφεί από τους προδότες εξουσιαστές αυτού του κόσμου...


 
 [...] Στο ολέθριο αυτό μίσος που έχει επικαλύψει τα πάντα, δεν μπορούμε να ανταπαντήσουμε παρά με το μέσο του ολοκληρωτικού πολέμου. Πολεμώντας για την ίδια την επιβίωση μας, πολεμούμε με το θάρρος αυτού που ο αγώνας απέμεινε η μόνη και έσχατη λύση και οτιδήποτε κι αν συμβεί, θα πολεμήσουμε μέχρι θανάτου για να διασώσουμε τις ζωές μας.

Η ίδια η μελέτη της ιστορικής πραγματικότητας αποδεικνύει περίτρανα πως η δυστυχία και η κακοτυχία για την Γερμανία αποτελούν συχνά ένα απαραίτητο προανάκρουσμα για μια μεγάλη Αναγέννηση. Τα πάθη του γερμανικού λαού, ο οποίος σε αυτόν τον πόλεμο υποφέρει ασύγκριτα περισσότερο από κάθε άλλο λαό, είναι εκείνα ακριβώς τα δεινά που, αν το θελήσει η θεία πρόνοια, θα επενεργήσουν για να ανυψωθεί επάνω από τη μεθυστική επίδραση της νίκης.

Κι αν ακόμη η θεία πρόνοια μας εγκαταλείψει, παρά τις ακλόνητες θέσεις μας και την αποφασιστική σταθερότητα μας, τούτο σημαίνει πως η μοίρα μας υποβάλλει σε ακόμα μεγαλύτερες δοκιμασίες προκειμένου να μας δώσει την ευκαιρία να επιβεβαιώσουμε το δικαίωμα μας να ζήσουμε.

                     -Η πολιτική διαθήκη του Αδόλφου Χιτερ- 




"Ο Εθνικοσοσιαλισμός δεν στοχεύει επ’ ουδενί στην κλιμάκωση του Γερμανικού λαού και αναγνωρίζει κάθε κατόρθωμα που ανυψώνει έναν άνθρωπο πάνω από το πλήθος των συγχρόνων του. Αλλά εάν εξεταστεί επί τοις ουσίας, είμαστε όλοι ίσιοι απέναντι στον θάνατο, απέναντι στον κίνδυνο, και απέναντι στην Κρίση, και θέλουμε να δώσουμε έκφραση σε αυτή την ισότητα όταν διακηρύττουμε την αφοσίωσή μας ο ένας στον άλλο, και δεν επιτρέπουμε τη δημιουργία μιας διάσπασης ανάμεσά μας· διότι θα υπάρξουν αναπόφευκτα στιγμές κινδύνου όταν ο λαός μας θα έχει ανάγκη την εσωτερική του συναδελφικότητα. "

                                            -Γιόζεφ Γκαίμπελς -



" [...] Αλλά θα πρέπει ακόμη να επαγρυπνούμε ώστε μόλις ο λαός αντιληφθεί τον εχθρό του,να οδηγήσουμε τον αγώνα εναντίον του,ώστε να λάμψει σαν προφητικό άστρο των νέων καιρών το κίνημα μας ,και να δείξει στους άλλους λαούς τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν αν θέλουν μια μέρα να χαιρετήσουν μια ανθρωπότητα όπου θα βασιλεύει η Άρια φυλή. Για όλα αυτά,ας μας καθοδηγεί η λογική και η πίστη στην δύναμη! Ας υπαγορεύει τις πράξεις μας το ιερό καθήκον,κι ας μας δίνει υπομονή και καρτερία ! Ας γίνει η πίστη μας προστάτης και ηγέτης του υπέρτατου αγώνος μας"
                                     -Αδόλφος Χίτλερ-

                          Faith and Race