Δύναμη είναι η πίστη μας !

Διάβασα ενα άρθρο της Huffington Post που μεταξύ άλλων έγραφε πως η Ελλάδα θα αναγεννηθεί από τις στάχτες της. Zητά από τους Ευρωπαίους και τους Αμερικάνους να μην πυροβολούν την Ελλάδα και αναφέρει πως : «Χωρίς την Ελλάδα δε θα υπήρχε Ευρώπη. Όλα μας τα συστήματα, οι δομές, η γλώσσα έχουν ελληνικό DNA. Οι Έλληνες είναι οι γίγαντες, στους ώμους των οποίων χτίσαμε την Ευρώπη». Θεωρεί πως οι Έλληνες έχουν υποφέρει στα χέρια ανίκανων πολιτικών ηγεσιών και πως μόνοι τους έσκαψαν το λάκκο τους. Ωστόσο αν είναι να μάθουν κάτι από αυτό, πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να βγουν έξω από το λάκκο και όχι να αντιμετωπίζονται σαν φτωχοί συγγενείς και πως η Ελλάδα έχει όλα τα εφόδια για να ξαναγίνει ένα μεγάλο έθνος. Ήταν και θα ξαναείναι.

Δύναμη είναι η πίστη μας
Όταν θέλεις να προσφέρεις για κάτι που πιστεύεις και αγαπάς, όταν θέλεις να βάλεις το δικό σου λιθαράκι, τότε κάνεις ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό. Όταν όλα είναι γκρεμισμένα γύρω μας, εμείς δεν πρέπει να σταματάμε, αντιθέτως θα πρέπει να στηριχτούμε στα χαλάσματα και να συνεχίσουμε την πορεία μας χωρίς να μείνουμε ούτε εκεί στάσιμοι. Όταν αποκτήσει ο άνθρωπος την δύναμη μέσα του τότε αυτά τα χαλάσματα τα γκρεμίζει και κατασκευάζει νέα πράγματα και καταστάσεις πιο γερές και ιδανικές. Δεν αρκεί μόνο να τα διαβάζουμε και να τα λέμε, πρέπει και να τα πραγματοποιούμε με όποιο τρόπο μπορεί ο κάθε ένας. Το μόνο που χρειάζεται είναι κόπος και χρόνος...μα πιο πολύ ΠΙΣΤΗ και υπομονή. Ποιός γνήσιος ιδεολόγος δεν τα διαθέτει όλα αυτά ; Η δύναμη υπάρχει μέσα μας. Η δύναμη δεν είναι γονίδιο... δύναμη είναι η πίστη μας !!!

 "Μισώ κάθε αγυρτεία σαν την αμαρτία, αλλά περισσότερτο την πολιτική αγυρτεία, που οδηγεί στην αθλιότητα και στην καταστροφή πολλών χιλιάδων και εκατομμυρίων λαών."
Johann Wolfgang Goethe