Η Savitri Devi έλεγε...



Η Savitri Devi είναι μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες προσωπικότητες  του εθνικοσοσιαλισμού. Οι ιδέες της Devi αποτελούν ένα κράμα Ελληνικής φιλοσοφίας και ινδουιστικής πνευματικότητας. Επικεντρώθηκε στην αιώνια Τάξη της Φύσης και στον φυλετισμό. Απορρίπτει τον χριστιανισμό, τον φεμινισμό και τον φιλελευθερισμό. Διαβάζοντας για την Savitri Devi λοιπόν, μπορεί να καταλάβει κάποιος ότι αυτή η γυναίκα δεν πέθανε απλώς αλλά  πέρασε σε άλλο επίπεδο ύπαρξης. Πάμε να δούμε κάποια αποσπάσματα από τα βιβλία της, τα οποία είναι απολύτως επίκαιρα στην εποχή που ζούμε.

"Εν τω μέσω ανειπώτων κακουχιών και δυστυχίας, μείνετε σταθεροί στην ένδοξη εθνικοσοσιαλιστική πίστη σας και αντισταθείτε. Αψηφήστε τους διώκτες σας. Τίποτα δεν μπορεί να καταστρέψει αυτό που έχει κτιστεί πάνω στην αλήθεια. Είμαστε ο γνήσιος χρυσός ο οποίος δοκιμάζεται στο καμίνι, ας φουσκώνει και ας βρυχάται η φλόγα, τίποτα δεν μπορεί να μας καταστρέψει. Ελπίζετε και αναμείνατε "

"Δεν υπάρχει ελπίδα να "διορθωθούν τα πράγματα" σε μια τέτοια εποχή. Είναι μια εποχή κατά την οποία από την διαφθορά των γυναικών επέρχεται η σύγχυση των φυλών. Από την σύγχυση των φυλών, η απώλεια της μνήμης. Από την απώλεια της μνήμης, η έλειψη κατανόησης. Και από αυτήν όλα τα δεινά. Είναι η εποχή κατά την οποία το ψέμα βαπτίζεται "αλήθεια" και η αλήθεια καταδιώκεται ως ψέμα ή λοιδωρείται ως παραφροσύνη, στην οποία οι απολογητές της αλήθειας, οι θεόπνευστοι ηγέτες, οι αληθινοί φίλοι της φυλής σου και του συνόλου της ζωής, οι θεϊκοί άνδρες ηττώνται  και οι οπαδοί τους ταπεινώνονται και η μνήμη τους συκοφαντείται, ενώ οι άρχοντες του ψεύδους χαιρετίζονται ως "σωτήρες", η εποχή στην οποία κάθε άνδρας και γυναίκα βρίσκεται σε λάθος θέση κι ο κόσμος κυριαρχείται από κατώτερα υποκείμενα, μπασταρδεμένες φυλές και φαύλες δοξασίες, όλα τους κομμάτι μιας σύμφυτης ασχήμιας πολύ χειρότερης από την απόλυτη αναρχία"


 "Ο εθνικοσοσιαλισμός θα αναγεννηθεί γιατί είναι αληθινός και σύμφωνος με την συμπαντική πραγματικότητα, και γιατί αυτό που είναι αληθινό είναι αξεπέραστο"

  "Εμείς, η εθνικοσοσιαλιστική μειοψηφία, οι σύγχρονοι άριοι Εθνικοί, κατορθώσαμε να επιζήσουμε αυτής της καταστροφής με φλεγόμενη την πίστη και την θέλησή μας να ξεκινήσουμε και πάλι. Και δεν θα χρειαστούμε χίλια χρόνια, ούτε καν εκατό, ούτε καν δέκα προκειμένου να έρθουμε για άλλη μια φορά στα πράγματα"

 "Η ικανότητα της γραφής και της ανάγνωσης είναι ένα πλεονέκτημα και μάλιστα σημαντικό, δεν αποτελεί, όμως αρετή, είναι ένα εργαλείο και ένα όπλο, ένα μέσο πρός κάποιον σκοπό, κάτι αναμφισβήτητα πολύ χρήσιμο, αλλά όχι αυτοσκοπός. Η τελική αξία της παραπάνω ικανότητας εξαρτάται από τον σκοπό για τον οποίο χρησιμοποιείται. Σήμερα, άραγε, για ποιόν σκοπό την χρησιμοποιούν εν γένει; Οι αναγνώστες για την ευκολία ή την διασκέδαση τους, οι γραφόντες για την διαφήμιση κάποιου προϊόντος ή για τις ανάγκες κάποιας ηθικώς απαράδεκτης προπαγάνδας πρός απόκτηση ή διάδοση της ανιδιοτελούς εκείνης γνώσης των λίγων πραγμάτων που αξίζει να γνωρίζει κανείς [...] Επαναλαμβάνουμε ότι είναι πολύ ευκολότερο να υποδουλώσεις ένα λαό που γνωρίζει γραφή και ανάγνωση από έναν που δεν γνωρίζει, όσο και αν αυτό φαίνεται, εκ πρώτης όψεως, περίεργο, και η υποδούλωση αυτή είναι πολύ περισσότερο πιθανό να αποβεί μόνιμη"





 "Ο «φεμινισμός» δεν συνιστά παρά μια φαύλη θεωρία, καθώς ο μόνος τρόπος, όχι να γίνουν τα δύο φύλα ίσα – μιας κι αυτό είναι αδύνατον -, αλλά να τους εξαναγκάσει κανείς, εκών-άκων, να διαμορφωθούν οι ίδιοι και ο τρόπος ζωής τους από το ίδιο τεχνητό καλούπι, είναι να κλέψουν την θηλυκότητα από την γυναίκα και την αρρενωπότητα από τον άνδρα, εκφυλίζοντάς τους και τους δύο και διαφθείροντας την φυλή"

 "Ακόμα μια ιδιαίτερης σημασίας πτυχή της Εθνικοσοσιαλιστικής μας εκπαιδεύσεως (αλλά και ολόκληρης της βιοθεωρίας μας) είναι η απόλυτη αντίθεση στον ολέθριο «φεμινισμό» της εποχής μας – σ’ αυτό το προϊόν της παρακμής, η επιρροή του οποίου το μόνο που προκαλεί είναι τον περαιτέρω υποβιβασμό της φυλής"

Πηγές :

Savitri Devi - Η Αστραπή και ο Ήλιος
Savitri Devi - Gold in the Furnace





Faith and Race