Ο Πούτιν χτυπά την Τουρκία στην οικονομία της

Οικονομικό "πόλεμο" ξεκίνησε ο Πούτιν εναντίον της Τουρκίας. Μέσω των τουρκικών ΜΜΕ εχθές έγινε γνωστή η σύλληψη 39 Τούρκων επιχειρηματιών στην Μόσχα. Οι επιχειρήσεις των Τούρκων στην Ρωσία απειλούνται με κατάρρευση όπου και οι ζημιές θα μετριούνται σε εκατομμύρια δολάρια. Επίσης άρχισαν να πέφτουν από την ρωσική δικαιοδύνη πρόστιμα μαμούθ σε τουρκικές επιχειρήσεις που έχουν υποκαταστήματα στην Ρωσία για τις όποιες υπάρχουν υποψίες για "ύποπτες" δραστηριότητες. Τα πράγματα είναι πολύ άσχημα για την Τουρκία και ο αριθμός των συλληφθέντων μεγαλώνει.

 Συγχρόνως καταρρέουν περίπου 10.000 τουρκικές οικοδομικές επιχειρήσεις που τα τελευταία χρόνια είχαν διεισδύσει στην Ρωσία. Οι Τούρκοι εργολάβοι είχαν κάνει μεγάλη πρόοδο με τις δραστηριότητές τους στην Ρωσία, σήμερα χιλιάδες οικοδομικές επιχειρήσεις επίσης απειλούνται με κατάρρευση. Σε μεγάλο κίνδυνο βρίσκονται και χιλιάδες θέσεις εργασίας Τούρκων που είχαν εγκατασταθεί στην Ρωσία τα τελευταία χρόνια. Όλα αυτά έχουν αρχίσει να έχουν άμεσες συνέπειες στην τουρκική οικονομία και όπως αναφέρουν τα οικονομικά έντυπα των τουρκικών εφημερίδων, ήδη η τουρκική λίρα άρχισε να κατρακυλά χάνοντας σε δυο μέρες το 3% της άξιας της.

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Βιομηχάνων Ανθοκομικών Προϊόντων Giyasettin Eyyüpkoca ανέφερε πως η κατάρριψη του Su-24 μετατρέπεται σε κατάρρευση της τουρκικής οικονομίας. Στην Τουρκία ηδη ακυρώνονται εμπορικές εκθέσεις με την συμμέτοχη εμπορικών επιμελητηρίων των δυο χωρών, και οι κινήσεις αυτές θα έχουν επίσης μεγάλη οικονομική απώλεια.

                                       Faith and Race