Bαθιά παρακμή

Όταν κάποτε κάποιο από τα ρούχα μας έφθανε στο σημείο να φθαρεί περισσότερο από όσο θα έπρεπε, τότε τα πετούσαμε. Σήμερα αν πάει κάποιος μια βόλτα στα μαγαζία, κυρίως αυτά που απευθύνονται σε νέους, θα δεί αυτά τα ρούχα που εμείς πετούσαμε στα σκουπίδια, να πωλούνται σε πανάκριβες τιμές. Ξεσκισμένα και κακοξεβαμμένα παντελόνια, μπλούζες, ζακέτες, που εμείς θα ντρεπόμασταν να τα χαρίσουμε ακόμη και σε κάποιον φτωχό γείτονα. Άντε λοιπόν και αυτό το αποφεύγουμε προσπαθώντας να μην κοιτάμε τις βιτρίνες. Το να βλέπεις πια αυτό το στύλ ακόμη και σε μεγαλύτερης ηλικίας απο νεαρούς, αυτό πως το αποφεύγεις ; Κόσμος παντού με παρακμιακά ρούχα...ρόζ, πράσινα και μπλέ μαλλιά... τους βλέπεις να χαίρονται και να καμαρώνουν που είναι "μοδάτοι" και "στυλάτοι". Όλο αυτό φυσικά "μοσχοβολάει" αριστερά. Ολη αυτή η παρακμή και η αηδία είναι ο σημερινός μας "πολιτισμός". Ότι παλαιότερα το απορρίπταμε ως κοινωνικό σκουπίδι, σήμερα το μοστράρει ο αριστερός καθωσπρεπισμός και με μεγάλη επιτυχία δυστυχώς. Απο την έλλειψη παιδείας, την σεξουαλική απελευθέρωση, απο τους καπνούς και την βρώμα της μαστούρας -που γίνεται και φεστιβάλ- έως τις αρπαγές κτηρίων, γιατί αυτές καταλήψεις δεν τις λέμε.

Είναι δεδομένο πλέον ότι όλα τείνουν προς την διάλυση της χώρας και κάποιοι λογομαχούν μόνο για το αν είναι σωστή η κατάργηση των παρελάσεων, λες και όλα τα άλλα δουλεύουν ρολόϊ. Αλλά μια και αναφέρθηκα σε αυτό, καλό θα ήταν να καταλάβουν ότι τα επιχειρήματα που μας σερβίρουν όλοι αυτοί οι ανθέλληνες πολιτικοί μας είναι εντελώς ανόητα και νομίζουν πως απευθύνονται σε διανοητικά ανάπηρους. Ολοι αυτοί δεν θέλουν τις παρελάσεις γιατί πολύ απλά δεν αντέχουν να αισθάνονται μισητούς συμβολισμούς όπως η έννοια της πατρίδας μας, η θρησκεία , η τάξη και η ιεραρχεία κλπ. 

Δυστυχώς υπάρχουν χιλιάδες Έλληνες που καθημερινά βουτάνε μέσα στα σκουπίδια για να βρούν κάτι να φάνε, υπάρχουν όμως και άνθρωποι που βγαίνουν μέσα από τα σκουπίδια και πηγαίνουν π.χ στα καταστήματα για ακριβοπληρωμένα ξεσκισμένα ρούχα, σε πανεπιστημιακές έδρες, σε υπουργεία, κανάλια κτλ.

Faith and Race




 





Ποτέ δεν νιώθουμε μοναξιά με ένα βιβλίο

 Ποτέ δεν είσαι μόνος με ένα βιβλίο συντροφιά. Κάθε που η καθημερινότητα δυσκολεύει και μόνο ο χρόνος μπορεί να κάνει την μεγάλη διαφορά, τα μάτια ψάχνουν τα βιβλία και τα χέρια τα φέρνουν κοντά. Και όπως πολύ σωστά μου έμαθαν στο παρελθόν, σημασία δεν έχει να διαβάζει κανείς απλώς ένα βιβλίο αλλά να το μελετά προσεκτικά. Η προπαγάνδα βέβαια - ειδικά στην εποχή μας - δίνει και παίρνει γι' αυτό πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί σε αυτά τα βιβλία που έχουμε επιλέξει να διαβάζουμε. Το διάβασμα μας βοηθάει να ερευνούμε τα πράγματα και τις καταστάσεις μόνοι μας χωρίς να βασιζόμαστε σε ότι μας λένε οι άλλοι. Το διάβασμα κάνει καλό στο μυαλό και την ψυχή και ποτέ καμία γνώση δεν πάει χαμένη, ίσα - ίσα που αυξάνει την αναλυτική μας σκέψη και ανοίγει δρόμους για να αναζητήσουμε και να συγκεντρώσουμε περισσότερες γνώσεις... είτε για να ψάχνουμε και να μαθαίνουμε τις αλήθειες που αναζητά ο καθένας μας, είτε για να μαθαίνουμε ακόμη και το πως μπορεί να λειτουργεί ο εχθρός μας. Τα βιβλία, οι γνώσεις, οι απόψεις, τα ιστορικά παραδείγματα, τα πρότυπα μέσα από το συλλογικό ασυνείδητο που μας μεταφέρουν, μας βοηθούν να διαμορφώσουμε και να στηρίξουμε τις δικές μας απόψεις, να χτίσουμε την ιδεολογία μας και να κατανοήσουμε ποιοι πραγματικά είμαστε...!!!

[...] Καλό είναι τον περιορισμένο χρόνο που διαθέτουμε για το διάβασμα, να τον αφιερώνουμε αποκλειστικά στα έργα των μεγάλων πνευμάτων, που δεσπόζουν μέσα στην ανθρωπότητα και ξεχωρίζουν μέσα στους αιώνες και τους λαούς, στα έργα των πνευμάτων εκείνων, που η φωνή της δόξας τα έχει χαρακτηρίσει μεγάλα. Μόνο αυτά διαμορφώνουν και διδάσκουν πραγματικά [...]
Arthur Schopenhauer

Faith and Race

Ποτέ δεν νιώθουμε μοναξιά με ένα βιβλίο
 





 





Αυτογνωσία - Θάρρος - Τόλμη

Τίποτα στην ζωή δεν μπορεί να μας σκοτώσει, αν δεν το αφήσουμε εμείς να μας σκοτώσει. Κυριολεκτικά και μεταφορικά. Η στάση ζωής, η κοσμοθεωρία, η φιλοσοφία του καθενός, είναι αυτά που τον βοηθούν να φιλτράρει τα μηνύματα του περιβάλλοντός του, του περίγυρού του... Πρέπει όμως να υπάρχει και η αυτογνωσία -βασική προϋπόθεση- η οποία θα εξελίσσεται σε ανάλογο βαθμό με την ατομική μας πορεία. Τα χτυπήματα που ο καθένας μας μπορεί να δέχεται σε αυτή την ζωή, είναι πάντα κάτι που μπορεί να αντέξει. Κάθε χτύπημα που ξεπερνάμε, μας σκληραγωγεί, μας προετοιμάζει κάθε φορά για κάτι πιο δύσκολο, πιο περίπλοκο και πιο επώδυνο ίσως. Μέσα απ' όλα αυτά όμως βγαίνει κανείς σίγουρα σοφότερος. Και ας μην ξεχνάμε πως, τίποτα δεν είναι επικίνδυνο για εκείνους που έχουν θάρρος. Το θάρρος και η πίστη είναι κυρίως για τους ζωντανούς

" [...] Δεν μπορούσα, μου ήταν αδύνατο να αδιαφορήσω για όλα αυτά τα φοβερά που συνέβαιναν γύρω μου κι έτσι διδάχτηκα. Για να μην απελπιστώ τελείως από τους ανθρώπους του περίγυρού μου, έπρεπε να κάμω κάθε στιγμή επί μέρους ανάλυση του τρόπου της ζωής του και να συγκρατώ μόνο τους βαθύτερους λόγους που τους οδήγησαν σ' αυτή την κατάπτωση. Έτσι μπορούσα να υπομένω αυτό το θέαμα χωρίς να απογοητεύομαι. Δεν υπήρχαν πια για μένα άνθρωποι που ζούσαν κάτω απ' αυτές τις συνθήκες δυστυχίας κι απελπισίας, βρωμιάς και διαφθοράς, αλλά θλιβερά αποτελέσματα γελοίων νόμων. Παρ'όλα αυτά, κακοπερνώντας κι εγώ ο ίδιος, φυλαγόμουν μην τύχει και συνθηκολογώντας με τον οικτρό συναισθηματισμό καταλήξω μοιραία να γκρεμιστώ από το βάθρο που είχα τοποθετηθεί. όχι, δεν έπρεπε να δω το προβλημα απ' αυτή την πλευρά [...] " 
Adolf Hitler


Faith and Race

Δύναμη είναι η πίστη μας !

Διάβασα ενα άρθρο της Huffington Post που μεταξύ άλλων έγραφε πως η Ελλάδα θα αναγεννηθεί από τις στάχτες της. Zητά από τους Ευρωπαίους και τους Αμερικάνους να μην πυροβολούν την Ελλάδα και αναφέρει πως : «Χωρίς την Ελλάδα δε θα υπήρχε Ευρώπη. Όλα μας τα συστήματα, οι δομές, η γλώσσα έχουν ελληνικό DNA. Οι Έλληνες είναι οι γίγαντες, στους ώμους των οποίων χτίσαμε την Ευρώπη». Θεωρεί πως οι Έλληνες έχουν υποφέρει στα χέρια ανίκανων πολιτικών ηγεσιών και πως μόνοι τους έσκαψαν το λάκκο τους. Ωστόσο αν είναι να μάθουν κάτι από αυτό, πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να βγουν έξω από το λάκκο και όχι να αντιμετωπίζονται σαν φτωχοί συγγενείς και πως η Ελλάδα έχει όλα τα εφόδια για να ξαναγίνει ένα μεγάλο έθνος. Ήταν και θα ξαναείναι.

Δύναμη είναι η πίστη μας
Όταν θέλεις να προσφέρεις για κάτι που πιστεύεις και αγαπάς, όταν θέλεις να βάλεις το δικό σου λιθαράκι, τότε κάνεις ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό. Όταν όλα είναι γκρεμισμένα γύρω μας, εμείς δεν πρέπει να σταματάμε, αντιθέτως θα πρέπει να στηριχτούμε στα χαλάσματα και να συνεχίσουμε την πορεία μας χωρίς να μείνουμε ούτε εκεί στάσιμοι. Όταν αποκτήσει ο άνθρωπος την δύναμη μέσα του τότε αυτά τα χαλάσματα τα γκρεμίζει και κατασκευάζει νέα πράγματα και καταστάσεις πιο γερές και ιδανικές. Δεν αρκεί μόνο να τα διαβάζουμε και να τα λέμε, πρέπει και να τα πραγματοποιούμε με όποιο τρόπο μπορεί ο κάθε ένας. Το μόνο που χρειάζεται είναι κόπος και χρόνος...μα πιο πολύ ΠΙΣΤΗ και υπομονή. Ποιός γνήσιος ιδεολόγος δεν τα διαθέτει όλα αυτά ; Η δύναμη υπάρχει μέσα μας. Η δύναμη δεν είναι γονίδιο... δύναμη είναι η πίστη μας !!!

 "Μισώ κάθε αγυρτεία σαν την αμαρτία, αλλά περισσότερτο την πολιτική αγυρτεία, που οδηγεί στην αθλιότητα και στην καταστροφή πολλών χιλιάδων και εκατομμυρίων λαών."
Johann Wolfgang Goethe





Η Χιλή τιμά την Ελλάδα - Σταθμός Μετρό "Grecia"

Η πρωτεύουσα της Χιλής είναι γνωστή για τις γκαλερί και τα μουσεία που διαθέτει, τα οποία αναδυκνείουν τις παραδόσεις της. Έναν απο τους σταθμούς του Μετρό τον αφιέρωσαν στην Ελλάδα και του έδωσαν την ονομασία "Grecia". Οι τοίχοι είναι καλυμμένοι με αγάλματα, προτομές, αγγεία, μάσκες και γλυπτά και θυμίζει πολύ την έκθεση που βλέπουν οι επιβάτες στον σταθμό "Ακρόπολη" του αθηναϊκού Μετρό. Καθημερινά χιλιάδες επιβάτες απολαμβάνουν διάφορες αναπαραστάσεις απο την Αρχαία Ελλάδα και στο σύνολό τους υπάρχουν 23 επεξεργασμένα αντίγραφα από γύψο, χαλκό και ασήμι.








Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ - Γεώργιος Βιζυηνός

- Τον είδες με τα μάτια σου, γιαγιά τον Βασιλέα ή μήπως και σου φάνηκε, σαν όνειρο να πούμε, σαν παραμύθι τάχα;
-Τον είδα με τα μάτια μου, ωσάν και σένα νέα, Πα να γενώ εκατό χρονών, κι ακόμα το θυμούμαι σαν νάταν χθες μονάχα. Στην Πόλη, στη Χρυσόπορτα, στον πύργον από κάτου Είν' ένα σπήλαιο πλατύ, στρωμένο σαν παλάτι, Σαν άγιο παρακκλήσι. Κανένας τούρκος δεν μπορεί να κρατηθεί κοντά του, Κανείς της σιδερόπορτας να βρεί το μονοπάτι, Να πα να το μηνύσει. Μόνο κανένας Χριστιανός, κανένας που το ξέρει, Περνά απ' αυτού κρυφά - κρυφά και το σταυρό του κάνει Με φόβο και με ελπίδα. ΄Ετσι κι εγώ βαστούμενη στο πατρικό μου χέρι Επήγα κι επροσκύνησα. Και έδ' αυτού με εφάνη. Όχι μ' εφάνη! Είδα: Μες στο σκοτάδι το βαθύ έν' άστρο σα λυχνάρι, Σαν μια φλόγα μυστική απ' το Θεό αναμμένη, Γαλάζια λάμψη χύνει. Και φέγγει τη λευκόχλωμη του βασιλέως Χάρη, Που με κλεισμένα βλέφαρα εξαπλωμένος μένει Στην αργυρή του κλίνη.
 
- Απέθανε, γιαγιά;
-Ποτέ, παιδάκι μου, κοιμάται, Κοιμάται μόνο! Τη χρυσή κορώνα στο κεφάλι, Το σκήπτρο του στο χέρι, Και, σαν παλιοί του σύντροφοι, «ιστοί του παραστάται, Στα στήθη του ο Σταυραετός, στα πόδια του προβάλλει Δικέφαλο Ξαφτέρι. Επάνω απ' το κεφάλι του η ασπίδα παραστέκει Κι εκεί που το χρυσόπλεκτο, το ψηφωτό ζωνάρι Την μέση του κατέχει, Σαν αστραπή π' απέμεινε χωρίς αστροπελέκι, Ζερβιά, ως κάτου κρέμεται τ' αστραφτερό θηκάρι - Μέσα σπαθί δεν έχει!»

- Γιατί γιαγιά; Που είναι το;
-Βαμμένο μες στο αίμα, ακόμ' ως τώρα βρίσκεται σ' ενός αγγέλου χέρι, στον ουρανό επάνου  Ητανε τότε που η τουρκιά την Πόλιν επολέμα. Μέσα μια φούχτα ελεύθεροι, απ' εξω μύριο ασκέρι Οι σκλάβοι του σουλτάνου. Κι ο Μωχαμέτης ο ίδιος του πα στ' άγριο του άτι: -Δός μου της Πόλεως τα κλειδιά! Του Κωνσταντίνου κράζει,και το σπαθί σου δός μου!
-Ελα και πάρτα! Αέγ' αυτός του τούρκου του μουχτάτη. Εγώ δεν δίνω τίποτε! Τίποτ' ενόσω βράζει Μια στάλα γαίμα εντός μου! Κι επρόβαλαν τα λάβαρα κι αρχίνησεν η μάχη!Σαράντα μέρες πολεμούν, σαράντα μερονύχτια Χτυπιούνται και χτυπούνε, Οι τούρκοι σαν τα κύματα κι οι Χριστιανοί σαν βράχοι. Κι ούτε των Φράγκων προδοσίες, ούτε των Φλάρων δίχτυα Τον Βασιλέα σειούνε. Απ' τες σαράντα κ' ύστερα Θεός τον παραγέλλει: -Για του λαού τα κρίματα, είναι γραφτό να γίνη, προσκυνά τον σουλτάνο! Μ' αυτός, το χέρι στο σπαθί, πεισμώνεται, δεν θέλει! -Πριν μπρος σε τούρκο τύραννο το γονατό μου κλίνει, πες κάλλιο ν' αποθάνω! -Εξω απ' το κάστρο χύνεται με σπάθα γυμνωμένη, και σφάζει τούρκων κατοστές κι Αγαρηνών χιλιάδες- Εκείνος κι ο στρατός του. Μα ήτ' ολίγος ο στρατός, κι οι πρώτοι λαβωμένοι! Επεσαν τα' αρχοντόπουλα, εφύγαν οι Ρηγάδες, κι απέμεινεν ατός του. Οσο τον ζώνουν τα σκυλιά, τόσο χτυπά και σφάζει, σαν πληγωμένος λέοντας, σαν τίγρης της ερήμου, που τα παιδιά της σκότωσαν.Μα κει του πέφτει τ' άλογο! Και πέφτει αυτός και κράζει: -Δεν βρίσκεται ένας Χριστιανός να πάρ' την κεφαλή μου, πριν παν και με σκλαβώσουν; Μια τρίχα, και τον σκότωνεν αράπικη λεπίδα! Μα δεν το ήθελ' ο Θεός. Δεν ήθελε ν' αφήσει των Χριστιανών το Γένος αιώνια δίχως Βασιλιά κι ελευθερίας ελπίδα. Γι' αυτ' Ό προστάζει έν' άγελο να πα να τον βοηθήσει, σαν ήταν κυκλωμένος. Κι αυτός το Μαύρο λακπατά, τον Βασιλέα σώζει, το κοφτερό του το σπαθί του παίρνει από το χέρι, τους τούρκους διασκορπίζει. Πα στα λευκά του τα φτερά τον Βασιλέα σηκώνει, μες στο πλατύ το σπήλαιο, που σ' είπα, τόνε φέρει κι εκεί τόνε κοιμίζει.

- Και τώρα πια δεν ημπορείγιαγιάκα να ξυπνήση;
-Ω, βέβαια! Καιρούς καιρούς, σηκώνει το κεφάλι, και βλεπ' αν ήρθεν η στιγμή, πόχει ο Θεός ορίσει. Και βλέπει αν ήρθε ο άγγελος, για να του φέρει πάλι το κοφτερό το σπαθί του.
 

- Και θάρθη, ναι γιαγιά μου;
-θα'ρθεί παιδάκι μου, θα'ρθεί! Και όταν έρθει, τι χαρά στη γή, στην Οικουμένη, σ' όποιους θα ζούνε τότε! Διπλό, τριπλό θα πάρουμε αυτό που μας επάρθη, κι η Πόλις κι η Αγια Σοφιά δική μας θε να γένει!

- Πότε, γιαγιά μου, πότε;   
          
-Οταν τρανέψης, γιόκα μου, κι αρματωθείς, και κάμης, τον όρκο στην Ελευθερία, συ κι όλη η νεολαία, να σώσετε την χώρα. Τότε θε να'ρθει ο άγγελος κι αγγελικαί δυνάμεις, να 'μβούνε, να ξυπνήσουνε, να πουν στον Βασιλέα πως ήλθε πια η ώρα! Κι ο Βασιλέας θα σηκωθεί την σπάθα του θα δράξει, και στρατηγός σας θε να μπεί στο πρώτο του Βασίλειο τον Τούρκο να χτυπήση. Και χτύπα - χτύπα, θα τον πα μακρά να τον πετάξει πίσω στην κόκκινη μηλιά, και πίσω από τον ήλιο, που πια να μη γυριση'
 
Κωνσταντῖνος ΙΑ'  Παλαιολόγος (8 Φεβρουαρίου 1405 - 29 Μαΐου 1453)
 

Ιερή Σβάστικα: Σύμβολο Ροής κι Ευδαιμονίας


Η Ιερή Σβάστικα, ένα εξαιρετικά ισχυρό σύμβολο ζωής... Η σβάστικα βρίσκεται παντού...





Στον βουδισμό η σβάστικα παρουσιάζεται και σε διαφορετικούς χρωματισμούς και αναλόγως συμβολίζει και κάτι διαφορετικό. Πιο συγκεκριμένα:

Μπλε – συμβολίζει τις άπειρες ουράνιες αρετές
Κόκκινη – συμβολίζει τις άπειρες ιερές αρετές της καρδιάς του Βούδα
Κίτρινη – συμβολίζει την άπειρη ευημερία
Πράσινη – συμβολίζει τις άπειρες ικανότητες στη γεωργία