Αδόλφος Χίτλερ : ένα όνομα - μια ιστορία

Ακούγοντας ή διαβάζοντας τις ομιλίες του Χίτλερ, δύσκολα κανείς μένει ασυγκίνητος. Λόγια που κανένας λαός δεν έχει ακούσει μέχρι σήμερα, γιατί κανένας δεν είχε και δεν έχει το όραμα,τους στόχους και την πίστη που είχε στον λαό του ο Αδόλφος Χίτλερ.  



 " Η μεγάλη στιγμή έφτασε, η Γερμανία ξύπνησε. Κερδίσαμε την εξουσία στην Γερμανία, τώρα πρέπει να κερδίσουμε και τις ψυχές των Γερμανών. Γνωρίζω σύντροφοι ότι ήταν δύσκολο, σε στιγμές που θέλατε την αλλαγή και ποτέ δεν ερχόταν,έτσι έπρεπε ξανά και ξανά να γίνει η έκκληση για να συνεχιστεί ο αγώνας,δεν μπορούσατε να ενεργήσετε μόνοι σας, έπρεπε να υπακούτε, να ενδίδετε,έπρεπε να υποταχθείτε στην συντριπτική ανάγκη της πειθαρχίας..."

"Ότι ονειρευτήκαμε για χρόνια έγινε πια πραγματικότητα. Το σύμβολο της ενότητας όλων των τάξεων του Γερμανικού λαού είναι το σύμβολο του νέου Ράιχ, και έτσι, έχει μετατραπεί στο πρότυπο του Γερμανικού λαού. Το πολυτιμότερο απόκτημα που έχετε στον κόσμο είναι ο ίδιος ο λαός σας, και γι' αυτόν τον λαό θα παλέψουμε και θα αγωνιστούμε και δεν θα λυγίσουμε ποτέ, δεν θα κουραστούμε ποτέ, δεν θα χάσουμε ποτέ το κουράγιο μας ούτε την πίστη μας..."


" Μια νέα κοινότητα δημιουργείται στην Γερμανία και αυτός είναι ο πιο ωραίος στόχος μας. Αυτοί που δεν μπορούν να δούν κάτω από την μύτη τους, αξίζουν περισσότερο από κάθε άλλον την συμπόνοιά μας. Η ευκαιρία του να βοηθάς είναι που αμοίβει εκείνους, που έχουν αφιερωθεί στην υπηρεσία αυτού του σοσιαλιστικού κράτους. Το κοινωνικό μας σύστημα πρόνοιας είναι κάτι πολύ περισσότερο από απλή ελεημοσύνη, επειδή δεν λέμε στους πλούσιους "Σας παρακαλούμε δώστε κάτι στους φτωχούς". Αντιθέτως λέμε " Γερμανικέ λαέ βοήθησε τον εαυτό σου". Όλοι πρέπει να βοηθήσουν, είτε είναι πλούσιοι, είτε φτωχοί. Κάθε άνθρωπος πρέπει να σκέφτεται πως υπάρχει πάντα κάποιος σε πολύ χειρότερη θέση απ' ότι εγώ, και αυτόν θέλω να τον βοηθήσω σαν σύντροφο. Αυτό είναι το μεγαλείο της προσφοράς. Όταν θυσιάζεσαι για την κοινότητά σου, τότε μπορείς να προχωράς με το κεφάλι ψηλά. Η πίστη μας στην Γερμανία είναι ακλόνητη και η θέλησή μας ακατανίκητη, και όταν θέληση και πίστη συνδιάζονται με τόσο πάθος, τότε οι ουρανοί δεν μπορούν να σου αρνηθούν τίποτα. Περιμένω επομένως από κάθε Γερμανό με χαρακτήρα και αξιοπρέπεια, να βαδίσει πλάι μας, στις φάλαγγες του κινήματός μας..."

 "Ο αγών εναντίον του μαρξισμού έχει για πρώτη φορά εξελιχθεί σε έναν ενιαίο αγώνα. Για πρώτη φορά ένας απλός άνθρωπος όπως εγώ,αρχίζει έναν πόλεμο και δεν πρόκειται να ησυχάσει μέχρι αυτή η πανούκλα να ξεριζωθεί απο τον Γερμανικό τρόπο ζωής..."



"Δεν έχουμε τις αποικίες τους, δεν έχουμε τις ευκαιρίες για διεθνείς παγκόσμιες διασυνδέσεις, που αυτά τα κράτη και οι λαοί κατέχουν. Το Ράιχ μας που είναι τόσο στριμωγμένο και που έχει τόσα λίγα από τα αναγκαία για να ζήσει, χρειάζεται να καλλιεργηθεί και να διαχειρισθεί προσεκτικά και προνοητικά. Δεν πρόκειται να κερδίσουμε χωρίς σχεδιασμό. Ήταν τιμή μου να ηγηθώ της επίθεσης εκ μέρους σας, κάποτε θα έρθει η μέρα που θα μπορείτε και πάλι να δηλώνετε περήφανα πως είστε Γερμανοί. Καθώς κοιτάμε πίσω την ιστορία, αισθανόμαστε ντροπή για το πως ζούμε σήμερα. Ο λαός μας υπέφερε αφάνταστα εξαιτίας του πληθωρισμού, όταν ληστεύθηκαν εκατομμύρια άνθρωποι και έχασαν τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής. Όλα υποκινήθηκαν και επιτεύχθηκαν και όλη η ευθύνη βαρύνει αυτούς που υπέγραψαν την συνθήκη το 1918..."





"Δεν ήταν οι διανοούμενοι που μου έδωσαν το κουράγιο να αναλάβω τον γιγάντιο αυτό σκοπό,αλλά σας λέω το εξής, βρήκα το ψυχικό σθένος γιατί συναναστράφηκα δύο τύπους ανθρώπων σε όλη μου την ζωή, τον Γερμανό αγρότη και τον Γερμανό εργάτη. Ίσως κάποιοι από εσάς δεν μπορείτε να μου συγχωρήσετε το ότι εξάλειψα το μαρξιστικό κόμμα, αλλά φίλοι μου εξάλειψα και όλα τα άλλα ! 

"Ένα νέο κράτος δεν μπορεί έτσι απλά να έρθει ουρανοκατέβατο αλλά πρέπει να αναδυθεί μέσα από τον λαό. Επειδή όταν χρειάζομαι αφοσίωση, πίστη, αυτοπεποίθηση, φανατισμό και δέσμευση, τότε πρέπει να στραφώ εκεί που μπορώ να βρώ αυτές τις αξίες, και αυτές οι αξίες βρίσκονται πάντα μέσα στους απλούς ανθρώπους..."




    ''Ακόμα καί αν χάσω αυτόν τον πόλεμο,ακόμα καί αν πεθάνω σίγουρα θα βρεθεί στο μέλλον ο ένας,ο ηγέτης που θα ηγηθεί της ιερής αποστολής μας καί θα δώσει στον εθνικοσοσιαλισμό καί στους πιστούς του την απόλυτη κυριαρχία την πολυπόθητη νίκη,τότε καί μόνο τότε όταν ο αγκυλωτός σταυρός θα κυματίζει περήφανα σε όλη την ευρώπη θα μπορούμε να πούμε ότι πετύχαμε τον σκοπό μας,όταν θα έχουμε εξαφανίσει απο την ευρώπη τον δολοπλόκο κακούργο Εβραίο,αλλά ποτέ δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε. Ζήτω η νίκη, Ζήτω ο εθνικοσοσιαλισμός, Ζήτω η άρια φυλή.''                                         

                                                        Faith and Race